Sorbet truskawkowy

2014-03-17
  • Wydajność: 10 gałek
  • porcji: 5
  • Czas przygotowania: 2m
  • Czas gotowania: 3m
  • Całość gotowe w: 5m

Każdy fan lodów owocowych i sorbetów powinien skorzystać z tego przepisu. Z jednej porcji wychodzi ponad 10 gałek sorbetu truskawkowego, a jedna gałka w lodziarni kosztuje co najmniej 2,5 zł. Z przepisu mamy dużo lepszy sorbet niż kupowany bez zbędnych kalorii i wychodzenia z domu 🙂

Jeśli chcemy zamiast truskawek możemy użyć innych owoców mrożonych jak maliny, morele, brzoskwinie czy pomarańcze.

Składniki

  • 450 mrożonych truskawek
  • 1 dojrzały banan
  • 60 g cukru



Sposób przygotowania

Krok 1

Do naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić na cukier puder 6 s/obr. 10.

Krok 2

Dodać truskawki i rozdrobnić 10 s/obr. 8.

Krok 3

Zmiksowane truskawki i zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.

Krok 4

Dodać banana i wymieszać przy użyciu kopystki 30 s/obr. 5.

Krok 5

Podawać od razu lub zamrozić

Komentarze Facebook

komentarzy

Nigdy nie byłam zwolennikiem gotowania, ale..

Średnia ocena użytkowników

(4.4 / 5)

4.4 5 66
Oceń ten przepis

66 osób oceniło ten przepis

28 961 osób widziało to

Przepisy związane z:
  • WZ – Wuzetka

  • Dorsz w sosie musztardowym

  • Zupa pomidorowa z makaronem i pulpecikami

  • Zupa – Krem z dyni

  • Kamikadze drink

Polecamy najlepsze przyprawy

To może przydać się w kuchni

Tym posprzątasz w kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *