Twarożek kanapkowy

2014-10-31
  • Wydajność: 2 kubeczki jak Almette
  • porcji: 6
  • Czas przygotowania: 3m
  • Czas gotowania: 2m
  • Całość gotowe w: 5m

Twarożek kanapkowy z tego przepisu to nic innego jak serek do smarowania identyczny jak Almette. Zamiast koperku można dodać ogórek, rzodkiewkę, szczypiorek lub zioła. Podobnie jak ilość smaków Almette możesz zrobić każdy z nich i to bez dodatków, których niechciałbyś jeść. Smacznego!

Składniki

  • połowa pęczka koperku bez łodyżek
  • 300 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • połowa łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzy



Sposób przygotowania

Krok 1

Do naczynia miksującego włożyć koperek i rozdrobnić 3 s/obr. 8.

Krok 2

Dodać twaróg, śmietanę, sól i pieprz, zmiksować 10 s/obr. 5.

Krok 3

Założyć motylek i utrzeć 1 min/obr. 4.

Krok 4

Twarożek podawać z pieczywem.

Komentarze Facebook

komentarzy

Nigdy nie byłam zwolennikiem gotowania, ale..

Średnia ocena użytkowników

(5 / 5)

5 5 2
Oceń ten przepis

2 osób oceniło ten przepis

8 654 osób widziało to

Przepisy związane z:
  • WZ – Wuzetka

  • Dorsz w sosie musztardowym

  • Zupa pomidorowa z makaronem i pulpecikami

  • Zupa – Krem z dyni

  • Kamikadze drink

Polecamy najlepsze przyprawy

To może przydać się w kuchni

Tym posprzątasz w kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *